2de ronde sprint, Bisschop versus HillNational Sprinters League Newport, 22 augustus 2009

Vrijdag 21 augustus zijn Michiel Spannemaker en Jelger Bisschop vertrokken voor een 3daagse trip naar Newport (Wales). Doel van de reis was het rijden van een wedstrijd in het kader van de National Sprinters League. De wedstrijd bestond uit het rijden van een sprintcompetitie en een keirincompetitie.

Sprint

De National Sprinters League begon met een vliegende 200 meter. Chris Pritchard klokte de snelste 200 meter in iets minder dan 11 seconden. Jelger Bisschop reed een tweede tijd (nieuw pr) en Steven Hill werd derde tijdsnelste. Michiel Spannemaker reed naar een goede 8ste plek en vestigde hiermee ook een nieuw persoonlijk record op de 200 meter. De 12 tijdsnelste gingen door naar de series.

Po No Name Surname Club Time
1 31 Chris PRITCHARD Scienceinsport.com 10.997
2 1 Jelger BISSCHOP Alcmaria Victrix 11.122
3 12 Steve HILL Brooks Cycles 11.130
4 25 Lewis OLIVA Bristol Cycling Development Squad 11.130
5 18 Christian LYTE Scienceinsport.com 11.140
6 38 Kevin STEWART City of Edinburgh RC 11.161
7 11 Matthew HAYNES City of Edinburgh RC 11.251
8 37 Michiel

SPANNEMAKER

Alcmaria Victrix 11.272
9 32 Dave READLE Scienceinsport.com 11.353
10 39 Miles STOVOLD Dulwich Paragon CC 11.515
11 27 Michael PARTRIDGE CC Cardiff 11.527
12 26 Rhydian PAGE CC Cardiff 11.604

Na de 200 meter kwalificatie werden er vier ritten van drie verreden. Enkel de eerste rijder in de rit ging door en de overige twee rijders werden gedwongen de herkansing te rijden. Winnaars van de eerste ronde werden: Lyte, Hill, Pritchard en Bisschop. Spannemaker werd tweede in zijn serie en moest daardoor de herkansing rijden, helaas werd hij derde in deze herkansing. Een eerste plaats in de herkansing was noodzakelijk om daar te gaan naar de tweede ronde.

1ste ronde sprint, Bisschop op kop

1ste ronde sprint, Bisschop op kop

In de tweede ronde moest Bisschop het opnemen tegen Hill en Oliva. In een close finish werd Bisschop helaas tweede waardoor hij de troostfinale mocht rijden. In de troostfinale werd Bisschop uiteindelijk tweede.

2de ronde sprint, Bisschop versus Hill

2de ronde sprint, Bisschop versus Hill

Uitslag sprint

 1. Steven Hill
 2. Christian Lyte
 3. Kevin Stewart
 4. Jelger Bisschop
 5. Lewis Oliva

Keirin
Na het rijden van de sprintcompetitie werd er nog een keirin-competitie verreden. De eerste ronde bestond uit drie heats van elk negen rijders, de beste drie rijders plaatsten zich voor de finale. Winnaars van de drie heats werden: Stewart, Lyte en Spannemaker. Bisschop werd derde in zijn heat, hierdoor zaten beide Alcmaria renners in de finale.

Nadat de derny de baan verliet, werden de resterende ronden in hoog tempo verreden. Spannemaker probeerde buitenom naar voren te rijden, echter door een paar flinke kwakken mislukte deze poging. Bisschop daarentegen bleef onderin rijden, door een bijna crash met Spannemaker was het niet mogelijk voor Bisschop om zich te mengen voor de podiumplaatsen.

Uitslag keirin

 1. Hill
 2. Lyte
 3. Stewart
 4. Bisschop
 5. Spannemaker
 6. Pritchard

Keirin 1ste ronde, met Spannemaker ver op kop

Keirin 1ste ronde, met Spannemaker ver op kop

Finale keirin, Spannemaker probeert bovenin langs de groep te rijden

Finale keirin, Spannemaker probeert bovenin langs de groep te rijden

Finale keirin, laatste ronde

Finale keirin, laatste ronde

AV Baanrenners in Newport….