OWMTBC09-5Het 1ste Old World MTB Championship vond plaats in het weekend van 4 en 5 september in Schoorl en omgeving. Het evenement is geïnitieerd voor en door liefhebbers van mountainbikes van voor 1996. Acht nationaliteiten waren vertegenwoordigd bij de deze eerste editie. De deelnemers streden om de titel van 1ste kampioen door verschillende vintage-gerelateerde onderdelen, waaronder een Dutch Trials competitie en een XC race op het parcours van Schoorl, goed af te werken. De authenticiteit van de fiets is ook een gewicht toebedeeld.

De uiteindelijke winnaar was Frider uit Dresden, Duitsland – hij combineerde een sterke score op het onderdeel Trials met twee supersnelle ronden op het Schoorlner parcours met zijn Brave Racer. De ook belangrijke ‘Spirit of the Event’ bokaal ging naar Daniel uit Berlijn, die het gehele evenement meedeed met een prachtige van de dump geredde GT Karakoram Elite.

Deze 1ste editie, gesteund door Howies kleding uit het VK, Retrobike.co.uk en rijwielhandel Kroone-Liefting uit Limmen, bewees zich als een groot succes voor rijders en toeschouwers, van wie de meeste volgend jaar opnieuw de degens zullen willen kruizen met hun nieuw gevonden vrienden. Daarvoor gaat het OWMTBC naar Engeland!

OWCMTB 2009