Matthe en Jos Pronk samen met Patrick KosMet overmacht greep Matthé Pronk uit Tuitjenhorn dinsdagavond op het goudbruine lariks van Alkmaar zijn eerste nationale titel achter de grote motoren. Een machtig mooi kampioenschap met een even zo mooie winnaar op de tweede plaats kwam broer Jos Pronk over de meet en de Europees en uittredend nationaal kampioen stayeren Patrick Kos greep op de valreep nog het brons.
Met het Goud en het Brons was het dus 2x Alcmaria op het ereschavot. Een mooie score en bedankt mannen!

Matthé Pronk NK stayerenMatthé Pronk goed gegangmaakt door zijn Duitse schrittmacher Peter Bauerlein pakte in de eerste rondes al meteen de leiding en heeft die tot het laatst aan toe weten te behouden (met overmacht) .

Stuk voor stuk zakte de concurrentie door hun hoeven en dat was niet vreemd want het tempo lag in de eerste 100 ronden heel hoog en het was buigen of barsten voor velen. Die gene die overeind bleef was de ex beroepsrenner M Pronk die nu nog voor zijn plezier op de fiets zit en zoals hij hier op het kampioenschap reed kan hij nog jaren mee. Apart was wel dat Matthé Pronk kampioen werd op de fiets waar ooit zijn vader Matthé  (sr) triomfen op vierde en nu dus jaren later werd jr. voor de eerste maal kampioen van Nederland achter de motor.

Matthé Pronk Nk StayerenEen goed gevuld Sportpaleis kon een avond genieten van mooie wielersport die werd geopend door de deelnemers die reden in het kader van het driebanentoernooi en daarna de ouverture het NK Stayeren met winnaar Matthé Pronk.

Results: winners:

1.   Matthé Pronk – Peter Bauerlein
2e: Jos Pronk –  Sam Mooy
3e: Patrick Kos – Willem Fack.

bf-one.com)

Pronk en Kos: Goud en Brons Nk Stayeren