20120721-_dsc204221 Juli 2012: In Steenwijk wist de Alcmaria Victrix nieuwelinge Sophie von Berswordt-W., uitkomend voor het GIANT Theo Schilder dealerteam,  de zilveren plak op het Nederlands Kampioenschap mtb te veroveren. In een sterk veld en op een lastig parcours, uitgezet door de organiserende Stichting MTB Steenwijk 2000, wist zij behalve kampioene en supertalent Marlo Koevoet iedereen op de plaatsen te verwijzen.

Hoewel bronzen winnares en Nederlands kampioene veldrijden, Lotte Eijkelenboom halverwege de wedstrijd Sophie het vuur nog aan de schenen legde en een daverende tweestrijd volgde, wist Sophie met een flinke tussensprint toch een behoorlijk gat te slaan, dat zijn met bravoure tot aan de finish verdedigde.

Sophie: Gefeliciteerd!

Sophie von Berswordt, Zilver op de Nederlands Kampioenschappen mtb