AV’ers doen het goed bij de int. Topklasse wedstrijd Zoetermeer

_dsc5815De wedstrijden in de 3de wedstrijd uit de internationale Topklasse reeks stonden nog geheel in het teken van de herdenking aan de onlangs in Meribel (Fr.) bij een ongelukkige val overledene mountainbikster Annefleur Kalvenhaar. Elke categorie herdacht Kalvenhaar met een minuut stilte voor de wedstrijden, velen droegen een bloemetje op het stuurbord ter nagedachtenis van Annefleur (Fleur). Zo ook de Alcmaria Victrix renners en leden die haar nog als team- of leeftijdgenote mochten kennen.

Desondanks werd er weer als vanouds gestreden om de prijzen en plaatsen. op de zaterdag de nieuwelingen met een 8ste plaats voor Marten Haijtema gevolgd door Siert Minkema op 9. Top prestatie voor de eerstejaars! mannen. Ook Lukas von Berswordt was zeer tevreden met zijn 33ste plaats in de wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door de Engelse kampioen Daniel Tulett.

Bij de eerder gestarte Masters 40+ wist Enrico Carfora te overtuigen met een 23 ste plaats en reed ook onze Marcel van der Pols een sterke race met een 32 ste plaats als gevolg.

Op de Zondag was het dan aan onze junioren! Sophie von Berswordt (uitkomend voor Theo Schilder GIANT) wist ook deze editie te winnen en verstevigde daarmee een race voor het einde van de reeks haar klassement en gele trui. Op de 2de plaats team en clubgenote Mijntje Minkema die op haar beurt de tweede plaats in het klassement zo goed als veilig stelde.

Op naar de sluitende wedstrijd op 28 September te Apeldoorn.

Reageren is niet mogelijk.

Lid worden?

Begin aan je carrière in het wielrennen, volg Rene Kos, Steven Rooks, Matthe Pronk, Laurens ten Dam... en wordt nu lid!
klik hier!

Calendar

21 januari 2018
 • Weg: Zondag ochtend training
  Aanvang: 10:00
  Einde: 21 januari 2018 - 12:00

  Locatie: Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar, Nederland


  Omschrijving:

  We vertrekken in groepjes vanaf de wielerbaan. afstanden tussen de 40 en 80 km

23 januari 2018
 • MTB: Training
  Wanneer: 18:00

  Waar: Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar, Nederland


 • MTB Training
  Wanneer: 19:00

  Waar: Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar, Nederland


24 januari 2018
 • MTB training/inlooplessen
  Wanneer: 17:30

  Waar: Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar, Nederland


 • MTB trainig
  Wanneer: 18:30

  Waar: Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar, Nederland