Foto : Carlo v.d. Bosch
Foto : Carlo v.d. Bosch

13 september 2014 was in Heinkenszand een start van een mooie klassieker over smalle wegen, dijken en door de pittoreske Zeeuwse dorpen.

Aan de start zijn verschenen Maarten, Bart, René, Folkert en Bas. 12.30uur vertrokken we gezamenlijk vanaf de wielerbaan in Alkmaar om vervolgens 16.30uur te starten in Heinkenszand.

Door de lange reistijd, twee keer een openbrug, en een file veroorzaakte tijdnood. gelukkig was Bas al op locatie (die vanuit Vlissingen kwam) , we belden hem, met de vraag of hij uitstel van de start bij de organisatie kon vragen, dit was gelukt! we kregen uiteindelijk een kwartier uitstel, 10 minuten voor de start kwamen we aan, een optimale voorbereiding was het niet, Maar zo konden we allemaal aan de start verschijnen.

De eerste ronde van de grote omloop verliep zonder noemenswaardige uitloop pogingen. Door de wind waren er wel breuken in het peloton en zorgde het voor waaier rijden. Door het samen rijden reden we mooi elkaar naar voren en waren we vooraan vertegenwoordigd.

In de tweede ronde sloeg de vermoeidheid al bij verschillende renners. Voorin ontstond een groep van vier man, waaronder Bas. Dit was de eerste serieuze uitloop poging die langer weg bleef. Door de harde wind was die niet makkelijk en werd de kopgroep teruggepakt. Bas heeft te veel gegeven in de kopgroep en zakte snel terug in het peloton. Bart en Maarten zaten er nog bij en probeerde te helpen met eten en bidonnen. Nadat Bas er helemaal doorheen was zijn Maarten en Bart bij uitloop pogingen proberen mee te springen.

In de laatste drie omlopen ontstond er een kopgroep van elf die niet meer terug is gekomen. De sprint in het peloton zorgde voor een plek van Maarten netjes op 46e en Bart net erachter op de 48e.

Na afloop waren de reactie over de wedstrijd zeer tevreden. Volgend jaar revanche?

Zeeland Classic … een verslag…