landgraaf-her-kalvenaar_cdolle23 augustus is de trieste dag waarop Nederland in 2014 de jonge en talentvolle renster Annefleur Kalvenhaar ontviel. Terecht dus dat de KNWU op 23 augustus jongstleden, de 2de wedstrijddag van de PI Benlux Cup in Landgraaf, een herdenking organiseerde. De dames (Elite en jeugd)  herdachten Annefleur met een minuut stilte en een rode roos op het stuur. Voor Annemarie Wordt en onze Sophie von Berswordt een extra geladen moment, waren zij doch vriendin en teammaatjes (tot 2013 GIANT / LIV Dealerteams)  van Annefleur geweest.

Annemarie Worst wist het geheel met een klinkende overwinning te omlijsten.

sophievonberswordt-podiumlandgraafSophie behaalde een 3de plaats, haar beste notering sinds haar terugkeer in het wedstrijdveld (eerst eens Murmelius Gymnasium dit jaar). In een zeer spannende race wist ze zich elke ronde plaatsen naar voren te werken om  de laatste ronde gezamenlijk met de gewezen, meervoudige Nederlands Kampioene Laura Turpijn in te gaan. En in de bossen van de Wilhelminaberg ontbrande een felle strijd om de derde plaats. Von Berswordt, de mindere op het laatste platte stuk voor de finish, had al door dat haar enige kans een aanval op de hellingen zou zijn. En op de tweede en laatste helling lukte het een definitief gat te slaan met de ervaren Turpijn. De beloning: brandende benen, bloemen op het podium en heel stiekem een trots gevoel.

Achter Sophie streden de AV MTB OT rijdsters Sandy van der Pols en Romana Carfora eveneens tegen het toch wel pittige parcours. Naar dik een uur en 10 minuten  koers was een 5de en 8ste plaats hun deel.

En traan en een lach…een mooie zonnige dag in Limburg.

Videoverslag van de wedstrijd….

 

Foto herdenking: Richard Dollé

 

Dames herdenken Annefleur Kalvenhaar, von Berswordt haalt podium