24476374842_e74585476c_oAfgelopen zondag 24 januari 2016 werd op de wielerbaan Alkmaar het Nederlands Kampioenschap Stayeren gehouden, geflankeerd met de Districtskampioenschappen Noord Holland.

Hoewel de grote NK’s nog maar net gepasseerd zijn, stond wv Alcmaria Victrix weer klaar om ook dit kampioenschap in samenwerking met KNWU en het district Noord-Holland tot een succes te maken. En dat was het ook, sfeer en feest op de wielerbaan.

Daar waar het buiten miezerde kon men binnen op de tribune weer genieten van passie en strijd, eerstelingen en doorgewinterder persoonlijkheden van het snelle hout, er viel van alles te beleven.

Het Koppel Patrick Kos en Gangmaker Willem Fack waren de snelsten bij de stayers en werden dus verdiend kampioen. Op de tweede plaats Kaldenbach/Besteman. Alcmariaan Dex Groen (rijdend voor West Frisia) wist de bronzen plak te bemachtigen met zijn gangmaker Sam Mooi.

Baan en AV held Matthe Pronk en gangmaker Jos Pronk hadden niet hun dag en moesten zich tevreden stellen met de houten medaille op plek 4. Marc Oostendorp eveneens AV, eindigde achter zijn gangmaker R. Schumacher op de 8ste plaats.

Al met al een schitterend podium dat door de AV dames Felien, Britt en Sanne werd opgeluisterd.

En de uitslagen van de gehele dag zijn hierbeneden te downloaden:

Voor meer foto’s (met dank aan Rob Duin) : zie hier…

 

 

Kos / Fack NL Kampioen Stayeren & uitslg. open DK baanwielrennen