Terwijl duizenden kilometers zuidelijker, Dumoulin voor het rose streed, werd in de vierdaagse Meertoer enkele zaken duidelijk…….
Wat zich al een tijdje aan liet zien bleek geen losse flodder!.

Steven Heshusius pakte in de afsluitende tijdrit de winst in de het B tijdrit, echter met een tijd die hem een tweede plek zou hebben opgeleverd in het A segment!
Dit geeft aan dat een tijdrijder is opgestaan bij Alcmaria Victrix. Was de proloog nog even wennen ivm met schakelopties, in de 10 km tegen de klok liet hij zien dat hij terecht de winnaar werd van uiteindelijk de groene leiderstrui. Als achtervolger op de baan zou hier iets uit kunnen komen……….
Wat deden dan de andere mannen van de top equipe van Alcmaria?

Tijs Dekker, winst in Hel van Petten, podium in een zware ronde van Enkhuizen en in het buitenland enkele ereplaatsen met ATB, reed vanaf de eerste dag als jongeling met grote passie. Langzaam klom hij in het klassement om uiteindelijk als vierde in de eindrangschikking te staan. In het jongeren klassement pakte hij na bekeken races, de witte trui die hij ook in de afsluitende rit niet meer afgaf.
Sander Schipper en René Pascha handhaafden zich prima in de middenmoot en met een 12e en 20e plek konden ook zij terugkijken op een geslaagde Meertoer 2017. Voor René was het alweer zijn achtste deelnamen aan dit festijn. Hij is een graag geziene renner, die ook buiten het parkoers een aanwinst is voor de wielersport!

Sander is nog zoekende, criterium of klassieker? Wel werd duidelijk dat we als Alcmaria de ritten die we reden in het verleden in de verkaveling, waaiers etc, node missen. We moeten weer op de kant gaan trainen mannen!!!
De begeleiding was dit keer in handen van Fred en Tanja, die een glunderende Mats Dekker op het jury schavot zag kijken naar de verrichtingen van zijn Alcmarianen.

Jermo Agema reed als gastrenner mee bij AGW BHK 2 en kwam ook met een knappe 6e plek voor de dag in de eindrangschikking.
Ook was het bezoek van fam. Slot en Bas Rijs een opsteker voor de mannen, deze laatste komt als alles goed gaat terug op het rood witte nest! Ook drukte Jan Teeling even zijn neus aan het venster, zoals dat zo mooi heet in wielertermen, volgend jaar erbij Jan?

Mooi dat er door renners mee wordt geleefd met deze meerdaagse! Even langskomen, praatje, het kost eigenlijk niets.
We liggen op koers voor de volgende jaren . Er zal specialisatie plaatsvinden om renners met aanleg door te laten groeien binnen Alcmaria. Zowel op de weg als op de baan!
Voor uitslagen zie de site van de meertoer!
Fred (en Tanja de Groot.)

Meertour 2017: Truien voor Tijs Dekker en Steven Heshusius