Tijdens de gisteren voor het eerst in lange tijd weer gehouden AV kampioenschap tijdrijden werd hard gestreden om de beste tijd op een ronde van 5,4 km uitgezet in de verkaveling boven Alkmaar. Zelf AV’er in trouwe dienst Laurens ten Dam liet het zich niet ontnemen om zijn drukke agenda vrij te ruimen voor een deelname van 3 ronden (elite mannen).

Bij de jeugd was het uiteindelijk Joris Veldt die aan het langste eind trok, Jade Wuurman noteerde de tijd voor het snelst meisje. Sandy van de Pols moest weliswaar haar meerdere erkennen in gastrenster Isabel Tambach maar zette het clubklassement toch vier op haar naam, bij deze alsnog je bloemen!

Bij de Elite mannen was het niet Laurens die aan het langste eind trok maar Stijn Appel, eigenlijk mtb’er van dienst, die toch wel even zijn gloednieuwe TT-fiets moest uitproberen. Nou dat was dan wel een debuut … uitnodigingen voor deelname NCK later deze maand incluis! Met een eindtijd van 20:45 en een gemiddelde van 47,53 km/h toch ~25 sec sneller dan Lau.

Al met al een geslaagde eerste nieuwe editie van deze oude traditie bij AV in ere herstel door met name de inzet van Fred de Groot en de cie weg. Aan de komende editie wordt al gewerkt ….

De gehele uitslag is hier te downloaden: Eindstand-AV-Tijdrit

Verder een afbeelding van het bijbehorende krantenartikel.

Stijn Appel, Sandy van der Pols en Joris Veldt clubkampioenen tijdrijden