Prachtig weer en weinig wind, zie daar de ingrediënten van een topdag voor een tijdrit te rijden. Langs de dijk nabij Camperduin.

Ter afsluiting van het tijdritseizoen 2018 werd voor diegene die trouw kwamen, elke eerste zondag van de maand, een tijdrit over 8 km georganiseerd. Gewoon om eens te wennen aan de spanning en al die andere zaken die erbij komen.

Mats en Dirk stonden paraat met een vers bloknoot en stopwatch met nieuwe olie erin……

Precies om 10:00 uur reed de eerste renster weg, richting Tanja die op het verre keerpunt stond, ongeveer 3,8 km verder.

Uiteindelijk gingen 7 renners van start, hetgeen gezien de verwachting was qua opkomst op de zondagen. Enkele namen misten we wel, maar leuk dat Jens van VW Noord-Holland er was!

Winnaar werd, zoals verwacht, Steven Heshusius, die met een tijd 10:08 min. weer razendsnel was, gevolgd door Bas en Florian. De dames reden ook een puike rit en Sandy toonde zich daar iets sneller dan Yvette.

De jury besloot dan ook dat een vrouw de titel moest krijgen: Kampioen van de Hondsbossche Dijk 2018.

Wat leerde ons deze rit en de afgelopen trainingen?

>>Tijdrijden doe je er niet even bij. Je dient vele kilometers te maken op deze fiets. En trapfrequentie, de meeste zullen wel denken, daar heb je Fred weer…..<<

Mijn Tip: Winterdag baantraining en veel op de Tacx met de tijdritfiets!

Afijn, allemaal bedankt en afspraak staat voor eerste zondag van maart 2019  om 10:00 uur te Camperduin?

Fred.

(Ps Marcel & Kevin bedankt voor de verkeersbegeleiding, Dirk voor de tijdwaarneming en Tanja voor de koffie etc.)

Sandy van der Pols wint Alcmaria’s Hondsbossche Trofee 2018