Vier wedstrijden verdeeld over het seizoen, Guldemond, Breezand, ‘t Zand en Julianadorp zouden uiteindelijk een winnaar moeten opleveren, echter door afvallen van laatste ronde werd er afgelopen zondag een wedstrijd gereden op het parcours van DOK. Enkele fanatiekelingen konden zo aan het einde van het seizoen de moed opbrengen om toch aan de start te verschijnen.

Het is jammer voor een mooi initiatief dat dit klassement uiteindelijk op een clubparcours moet worden afgesloten.  Tijs Dekker toonde zich over de wedstrijden het meest constante en won dan ook de leiderstrui met daaraan verbonden prijs. Helaas zien we steeds meer de trend dat wedstrijden of niet doorgaan door een gemis van vrijwilligers of andere reden.

Voor Tijs was het niet de eerste trui die hij dit jaar om de schouders kreeg. Hij kan nu al terugkijken op een geslaagd jaar met daarin zeker bij de amateurs mooie wedstrijden.  Het lijkt dan ook dat hij de overstap van sportklasse naar de amateurs moeiteloos heeft gemaakt!

Alcmariaan Tijs Dekker winnaar GMN klassement 2018