En dan is het zomaar zaterdag 29 september 2018, tijd voor het NCK in Dronten. Na het toch ietwat noodlottige voorval afgelopen jaar tijdens dit NCK, de val van de mannen, werd nu onder prima weersomstandigheden een poging gedaan om een goede klassering neer te zetten.

Aan de trainingen kon het niet liggen, want veelvuldig werd de rood-witte brigade gezien in de verkaveling nabij Warmenhuizen, of op het rondje langs de Hoeverseweg nabij de wielerbaan. Rond 13:30 uur melden de mannen zich in Dronten binnengereden met aan het stuur Sander die voor deze gelegenheid ingezet was. Fred had zodoende een “rustige”dag. Allen met snelle tijdritfietsen en vol motivatie werd er rond 14:24 uur gestart vanaf het altijd drukke plein in Dronten.

De dames onder begeleiding van Marcel waren ’s ochtends al aan de beurt geweest. Ze legden het 34km lange parcours af in een tijd van 54min6 sec en kunnen daarmee terugkijken op een zeer mooie prestatie: 30e in een sterk veld van deelnemers. Ook hier waren de uren en inzet van Marcel terug te vinden. (Volgend jaar weer op de Hondsbossche?)

Afijn, verder met de koers van de mannen, deze verliep zonder noemenswaardige incidenten. Zij finishten dan ook in een goede tijd en kwamen daarbij op de 24e plek terecht in de einduitslag. (Onderweg werden vier ploegen ingehaald hetgeen de moraal ten goede kwam!)

Kortom het tijdrijden binnen AV wordt weer serieus opgepakt. Natuurlijk zijn er hier en daar verbeteringen mogelijk, denk aan materiaal etc. We gaan daar het komende jaar ook mee aan de slag, maar alles gaat uiteindelijk om de financiële armslag welke je daarvoor nodig hebt.

Met dit NCK sluit ik het wegseizoen 2018 dan ook af en bedank een ieder die op een leuke en positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van onze club op alle fronten en dit ook zodanig naar buiten heeft willen uitgedragen.

Fred.

NCK 2018: Vrouwen en mannen van Alcmaria leveren prima prestatie