Van 27 t/m 30  2018  werd het NK baan gehouden in Apeldoorn. Gino Knies leverde daar ook dit jaar een prachtige prestatie door op alle drie onderdelen waar hij op startte het podium te halen. Het werd uiteindelijk Zilver op de sprint, zilver op de 1km tijdrit met een geweldig pr van 1.05 en brons op de Keirin.

Op het sprint onderdeel was het een zwaar bevochten duel tussen de uiteindelijke nr1 en Gino. De finale werd zelfs over 3 ritten gereden, de laatste rit was dus beslissend met een verschil van slechts 10cm.

De 1km tijdrit is een slopend onderdeel, Gino ging voor een PR en het werd zilver. Hij reed 3.5 sec van zijn pr af en  pakte zo een dikverdiende zilveren plak met een gouden randje.Het verschil met de nummer 1 slechts 1tiende van een seconde.

De Keirin kende een erg nerveuze finale veel geduw en trekwerk, wat wel bij zo’n finale hoort uiteraard……brons een mooi resultaat in deze hectiek.

Gino traint nog even door want op 12 en 13 januari 2019 staat er een interland in de agenda.

Gino Knies rijdt 3 x podium op het NK sprint!