Op zaterdag 13 januari vond er in Amsterdam het NK baan-omnium voor de jeugd plaats.

Jade Wuurman en Silje Bader moesten in de kleuren van Alcmaria acte de préséance geven in de gezamenlijke race voor cat 5(13 jaar) en cat 6 (14 jaar). Jade, met haar 12 jaar de jongste deelnemer, en Silje waren beide outsiders voor het eremetaal op dit kampioenschap.

De Scratch werd met een verrassende demarrage een prooi voor Silje. Een teleurstellende vijfde plek voor Jade in de scratch was geen goede start van dit toernooi.

In de temporace een specialiteit van Jade was zij van plan om het en één ander recht te zetten.Een race in hoog tempo met elke ronde een punt te verdienen zorgde ervoor dat het veld in brokken en stukken over de baan verdeeld was. Voor Silje lag het tempo te hoog waardoor zij moest passen.

In de finale was Jade met een indrukwekkende demarrage er als de kippen bij om de laatste punten weg te snoepen! Dit resulteerde in de 3e plek.

Met een vierde plek in de afvalkoers stond Jade nu gedeeld 3e met Marit Koene gevolgd door Silje Bader. De winst werd een duel tussen Zoe van Velzen en Nina Oolders en de 3e plek ging tussen 3 rensters Jade Wuurman, Silje Bader en Marit Koene.

De puntenkoers een wedstrijd over 20 ronde, met om de vijf ronden een sprint om de punten, werd een rit om de vingers bij af te likken. In de eerste sprint pakte Jade geen punten maar gooide wel meteen de knuppel in het hoenderhok. Een flitsende demarrage zorgde ervoor dat iedereen meteen aan de limiet zat met als grootste slachtoffer Silje Bader.

Bij de volgende sprint haalt Jade wel haar eerste punten. Marit Koene heeft nog geen punten dus dat ziet er goed uit. In de sprint daarop klopte ze iedereen en ziet het er rooskleurig uit voor die derde plek.

In de laatste sprint zijn er dubbele punten te verdienen en kan het alsnog fout gaan. Marit Koene speelt alles of niets en komt in een ideale positie te zitten als de laatste ronde in gaat. Jade  is haar wiel kwijt en moet met een ultieme jump het gat dichten. Jade  wordt 3e en Marit Koene 2e, en met die dubbele punten begint het een rekensom te worden.

De winst gaat in ieder geval naar Zoe van Velzen met ook een miniem verschil op nummer twee Nina Oolders en Jade Wuurman verslaat Marit Koene met 1 puntje voor de derde plek en een mooie 5e plek voor Silje Bader.

Een prachtige wedstrijd met een hoop spanning en een dik verdiende 3e plek voor Jade Wuurman.

 

Jade Wuurman podium NK baan-omnium