Hemelvaartsdag betekent traditioneel de start van de Meertour. Ook dit jaar is Alcmaria van de partij en verschijnen er weer twee teams van onze vereniging aan de start; onder de vlag van Ten Boekel en Baker een combinatie ploeg van Alcmaria/Dok en onder Alcmaria Victrix een ploeg aangevuld met een gast renner van wv Noord Holland. Fred doet tijdens de wedstrijd verslag namens deze twee ploegen.

Hier lees je vast zijn voorbeschouwing

We zijn inmiddels alweer een dag onderweg. Nog drie te gaan.

Hier lees je het verslag van de 1e dag.

Ook de Meertour wacht op niemand, maar dat was gelukkig niet nodig op de tweede dag. De dag werd kleurgegeven door een lange ontsnapping, maar het werd uiteindelijk beslist in een peleton sprint waarin de bekende namen, van de eerste dag, zich weer van voren toonden. Beide volledige Alcmaria formaties kwamen in de grote groep over de streep.

Het verslag van dag 2 staat hier.

Dag 3 betekent de eerste van de twee criteriums. Dit jaar is er geen splitsing over een A- en B-klassement, dus alle hands aan dek om bij te blijven in het grote peleton. Gelukkig hielpen de weergoden vast een handje mee en serveerden die de renners op zomerse temperaturen.

Hier lees je meer over de derde dag 

De laatste dag: zou er net als de afgelopen jaren weer iemand op het podium belanden in de tijdrit? Of zou het vernieuwde parcours van het criterium het klassement nog op z’n op kunnen zetten?

Het verslag van de slotdag staat hier.

Zo kwam er een einde aan het vierdaagse wielerfestijn in de Wieringerpolder.

We kijken vast uit naar de volgende.

Volg de twee Alcmaria ploegen in de Meertour