Terwijl we in Alkmaar nog maar net zijn bijgekomen van het EK weg, zijn de baanrenners alweer op WK. Zo ook de pas 18-jarige Gino Knies.

Na het EK in Gent met brons op de teamsprint, rijdt Gino nu alweer het WK. Dit vind plaats van 14 t/m 18 augustus in Frankfurt (Oder), Duitsland. Talentcoach neemt naast Gino nog 4 andere junioren mee naar het toernooi.

“We reizen met gepaste ambitie af richting dit WK, waarbij we mikken op een medaille. Al onze renners hebben het afgelopen EK in Gent een medaille gewonnen, wat aangeeft dat we zeker mee kunnen doen om de prijzen. Ondanks die successen is dit toernooi vooral bedoeld om benodigde ervaring op internationaal niveau op te doen, zodat we een goede basis kunnen leggen voor de toekomst,” aldus talentcoach Fulco van Gulik.

Een 8e plaats op de Keirin betekende alvast een goed begin van het mondiale toernooi. We wensen Gino Knies ook de komende dagen al het succes, zet hem op topper!

Alcmariaan Gino Knies op het Wereld Kampioenschap baanwielrennen!