Tijdens de 3 Daagse van Alkmaar 2019 mag de jeugd net als vorig jaar weer, met een aangepaste categorie indeling, deelnemen op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november. Het gaat weer om cat. 6 en 7 (LET OP! Deze cat. was tot oktober een cat. lager op de weg (dus cat. 5 renners op de weg zijn vanaf oktober cat. 6 renners)). Natuurlijk hadden we het liefst voor meer categorieën iets willen betekenen en veel meer verschillende onderdelen willen rijden, maar dat zit er helaas niet in. Er is een strak schema tijdens dit evenement en daar moeten we ons aan houden. De jeugd mag starten op de vrijdag (overigens gratis entree voor alle kinderen tot 14 jr. ) en/of zaterdag. Het programma vindt u onder aan de mail. De exacte starttijden worden later doorgegeven.

Let op! Aanmelden is niet automatisch meedoen. Er zijn max. 25 plaatsten per avond. Mogelijk wordt er een uitzondering van deelname gemaakt voor een lagere categorie.

De doelstelling is om de jeugd te laten rijden in een prachtige 6 (in dit geval 3) daagse sfeer. Knallende muziek, gave lichteffecten, omringt door profs en natuurlijk een fantastisch sfeer. Uiteraard gaan we om het hardst. Om er een spectaculaire race van te maken starten we met het systeem van een handicaprace (voor een aantal misschien bekend van de wielerstimuleringsdagen). De kinderen krijgen voor de race een duidelijke uitleg. In de eerste race starten we op categorie indeling. Ook zullen de profs met één van de onderdelen mee rijden met de jeugd. Dan rij je zomaar naast Nikki Terpsta.

Voor de kinderen is er een apart gebied ingericht waar ze kunnen zitten en hun materiaal kwijt kunnen. De begeleiders zijn allemaal kundig en hebben veel ervaring met baanwielrennen. Tijdens het toernooi lopen we even langs de plekken waar de toppers van de 3 daagse zitten. Dan is er natuurlijk een mogelijkheid om een handtekening te scoren. Tijdens het event is er drinken en wat lekkers voor de kinderen. Er worden geen ouders toegelaten op het middenterrein. De kinderen zijn zelfstandig genoeg, er is hulp en vanaf de tribune is de prestatie van uw kroost veel beter te volgen. Bij een calamiteit kan een ouders/verzorger naar zijn/haar kind. U loopt naar de entree en daar wordt u opgevangen door 1 van onze vrijwilligers.

 

•        17.15 uur melden bij de entree voor renners en genodigden (deur naar de kleedkamers).

•        Per deelnemer (deelnemen is gratis) ontvangt u 1 gratis ticket per avond voor de tribune. Deze ontvangt u bij de entree.

•        Vrijdag zijn kinderen tot 14 jaar gratis.

•        Ouders/verzorgers mogen alleen mee het naar het middenterrein om materiaal te brengen (tot 17.50 uur) en dan moet u het middenterrein verlaten en mag u op de tribune plaatsnemen. Er is voldoende begeleiding voor de jeugd aanwezig.

•        Om 20.30 uur mag u uw kind weer helpen het materiaal van het middenterrein weg te halen. Als u materiaal achterlaat voor de tweede dag is dit voor eigen risico.

•        Bij aanvang middenterrein ontvangt u een formulier om wel/niet toestemming te geven om foto`s of video materiaal te publiceren.

•        U kunt mij mobiel bereiken op 06 13277933.  Noteer het nummer i.v.m. calamiteiten.

•        Er zijn per avond 3 prijzen te winnen. Niet per categorie.

Graag allemaal 17.15 uur aanwezig zijn zodat we gezamenlijk naar het middenterrein kunnen! Graag op tijd ivm het strakke schema van de 3 Daagse.

 Veel succes en tot de 3 Daagse.

Programma

Vrijdag 31 oktober                                                                                                      

18.00     Baan open vrije training
Jeugd Scratch 10 rd.
Jeugd Puntenkoers 20 rd. 4 kl.
Jeugd temporace 10 rd.
Jeugd Huldiging dag winnaars + ereronde

Als het tijdschema het toelaat komt er een longest lap

Zaterdag 1 november

18.00     Baan open vrije training
Jeugd Scratch 10 rd.
Jeugd Puntenkoers 20 rd. 4 kl.
Jeugd Temporace 10 rd.
Jeugd Huldiging eindwinnaars Jeugd.

Als het tijdschema het toelaat komt er een longest lap (verleden jaar een groot succes)

Aanmelden doet u door onderstaande gegevens in te vullen en door te mailen naar: pjdebetue [apestaart] gmail [punt] com

Naam                                            :

Leeftijd                                          :

Categorie                                       :

Transpondernr.                               :

Woonplaats                                      :

Vereniging                                     :

Hoeveel jaar baan ervaring        :

Tel. Ouder aanwezig 3 daagse   :

Start vrijdag 31 oktober              : JA / NEE

Start zaterdag 1 november         : JA / NEE

Jeugdwedstrijden Alkmaars 3 daagse