Afwisseling bij wielervereniging Alcmaria Victrix

Misschien wel de bekendste alcmariaan, profwielrenner Laurens ten Dam, op een training met de MTB-jeugd. Dat kan bij Alcmaria Victrix.

Fietsen bij Alcmaria Victrix doe je op jouw manier. Fiets je liever op de weg, op de wielerbaan, op het mountainbikeparcours óf in alle disciplines? Geen probleem. Bij ons ligt de focus niet op één onderdeel, maar bestaat juist de mogelijkheid om alle disciplines te beoefenen. Zowel snelheid als kracht wordt hierdoor ontwikkeld. De behendigheid die op de wielerbaan nodig is, komt goed van pas in grote pelotons op de weg.

Alle leden het hele jaar actief, een leven lang fietsplezier, op alle niveaus voor ieder wat wils. Dat is waar Alcmaria Victrix voor staat. In het voorjaar/zomer op de weg, overwinteren op de baan én het hele jaar door de mogelijkheid om te MTB’en.

Lid worden

Aanmelding bij wv Alcmaria Victrix gaat via: mijn.alcmaria-victrix.nl. Daar vind je ook verdere informatie over het ledensysteem en een handleiding.

Mocht je je inloggegevens kwijt zijn kan via ledenadiministratie [apestaart] alcmaria-victrix [punt] nl een nieuwe aanvragen.

Wat biedt het lidmaatschap van Alcmaria Victrix

Als je er voor kiest om lid te worden van WV Alcmaria Victrix, één van de veelzijdigste wielerverenigingen van Nederland, dan kies je voor:

  • Standaard een KNWU basislicentie voor deelname aan clubwedstrijden (ook elders), en toertochten, zowel op de weg als voor het MTB.
  • Kleding tegen kostprijs. Trainen in clubkleding (shirt) wordt op prijs gesteld.
  • Een zeer ervaren, enthousiaste en succesvolle staf van begeleiders en trainers.
  • Alle mogelijkheden om mee te trainen met de trainingen op de weg, op de baan of bij het MTB-en. Meer informatie vind je op deze site onder de link van de desbetreffende discipline.

Ledenpas

Ieder AV lid wordt automatisch basislid van de KNWU. Daarmee heb je toegang tot mijn-KNWU, het ledengedeelte van hun website, kun je deelnemen aan (inter)clubwedstrijden en ben je extra verzekerd bij ongevallen. Na aanmelding bij Alcmaria Victrix ontvang je van de KNWU verdere informatie, ook over http://mijnknwu.knwu.nl/mijnknwu/.

De KNWU verstrekt een digitale pas die tegelijkertijd dienst doet als ledenpas van Alcmaria Victrix. De geldigheid van de pas loopt gelijk met het lidmaatschapsjaar, van 1 januari tot 31 december. Bij het gebruik van de faciliteiten en of trainingen moet de ledenpas/basislicentie getoond kunnen worden.

KNWU Licentie

Als je ook wedstrijden wilt rijden, heb je ook een wedstrijdlicentie nodig van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielrenunie). Je kunt alleen een licentie aanvragen als je ook lid bent van een vereniging. Voor vragen betreffende de KNWU licenties kijk op www.knwu.nl.

Lidmaatschap

Het lidmaatschapsjaar loopt gelijk aan het kalenderjaar. Het lidmaatschap wordt bij niet-tijdige opzegging telkens stilzwijgend voor een vol kalenderjaar verlengd. Het lidmaatschap dient vóór 15 december, voorafgaande aan het kalenderjaar waarin het beëindigd dient te zijn, opgezegd te worden. Dit kan schriftelijk aan de penningmeester

Trudi Boekel, Kalverdijk 29, 1747 GH Tuitjenhorn

of via e-mail aan ledenadministratie [apestaart] alcmaria-victrix [punt] nl.

Je ontvangt een bevestiging van je opzegging.

Contributies

De contributies worden door de Ledenvergadering vastgesteld.

Vanaf 1 januari 2017 gelden de volgende tarieven.

  • Leden tot 18 jaar € 65,00 per jaar, €45,00 per halfjaar*.
  • Leden van 18 jaar en ouder € 80,00 per jaar, € 55,00 per halfjaar*.
  • Donateurs  € 35,00 per jaar.

* Als het lidmaatschap na 30 juni wordt aangegaan geldt het halfjaartarief voor de contributie.

Vanaf het tweede samenwonende gezinslid geldt een korting van 20%, verrekend op de laagste van toepassing zijnde contribute.

Gezinnen kunnen zelf worden samengesteld in het ledensysteem (mijn.alcmaria-victrix.nl) onder de kop “Gezin”. De korting moet worden goedgekeurd door de ledenadministratie).

Contributie wordt aan het begin van elk lidmaatschapsjaar geïnd, dan wel kort nadat het lidmaatschap ingaat. Restitutie van contributie is uitgesloten.

De betaling van contributie is uitsluitend mogelijk per automatische incasso. Met het aangaan van het lidmaatschap verklaart het lid zich daarmee akkoord.

Clubkleding

Zie onder clubkleding.