Baanwielrenseizoen 2012-2013 afwisselend

De baancommissie van de wielervereniging Alcmaria Victrix heeft de zomermaanden gebruikt om het baanprogramma voor de komende wintermaanden samen te stellen. In goed overleg met de leiding van Sportpaleis Alkmaar en met de baancommissies van de banen in Amsterdam en Apeldoorn kunnen baanwielrenners vrijwel elk weekend deelnemen aan een wedstrijd in Nederland. Veel diversiteit en onderdelen. En of je nu tot de jeugdcategorie behoort of bij de nieuwelingen, junioren, masters of elite het maakt niet uit. De baancommissie tracht aan de hand van de deelnemerslijsten een wedstrijdindeling te maken waardoor het nivoverschil zo klein mogelijk is. Gevolg renners kunnen zoveel mogelijk op eigen nivo hun krachten meten en het publiek ziet aantrekkelijke wedstrijden. Behalve bij de Nederlandse kampioenschappen wordt er geen entree geheven en is het inschrijfgeld voor deelname € 3 behalve voor de jeugd.
Door vooraf per e-mail in te schrijven via wedstrijden [apestaart] sportpaleis-alkmaar [punt] nl kan de commissie zich beter voorbereiden en voorkomt teleurstelling bij de deelnemers. Want bij veel nummers is een maximum van 24 deelnemers in te baan toegestaan. Binnenkort zal het gedetailleerde programma met bijzonderheden worden gepubliceerd op de website van Sportpaleis Alkmaar www.sportpaleis-alkmaar.nl Via deze website blijft u altijd op de hoogte van de programma’s en uitslagen. Wilt u direct op de hoogte blijven stuur dan een e-mail naar bovengenoemd adres of voor nadere inlichtingen. Sportpaleis Alkmaar en de baancommissie van de w.v. Alcmaria-Victrix kunnen dan samen zorgen voor een goede gang van zaken bij de programma’s.
Op zondag beginnen de wedstrijden om 10.00 uur. De aanvangstijden op zaterdag worden nog bekendgemaakt.

Programma
Zondag 7 oktober Grote Prijs Sprint.

Onderdelen 200 meter tijdrit, 3 sprints en de keirin voor elke deelnemer. Na de 200 meter wordt een klassement opgemaakt en rijden de deelnemers een sprint á trois. Middels een promotie en degradatiesysteem ontmoeten zij elkaar op een gelijkwaardig nivo. Zowel voor dames en heren van alle categorIeën behalve de jeugd. Tussen de onderdelen rijdt de jeugd een omnium. De dag wordt afgesloten met een stayerswedstrijd.

Zondag 14 oktober Dernyzondag op Alkmaar.

Alle categorieën vanaf de jeugd 6 en 7 en alle senioren zowel vrouwen als heren kunnen deelnemen. Zij rijden minimaal 2 heats. Opgave vooraf verplicht. Inschrijven kan zowel met als zonder gangmaker.
Na afloop van de wedstrijden een nazit op het middenterrein met een optreden van de band “Zanddijk 66”

Zondag 21 oktober. Grote prijs duuronderdelen.

Een zesdaagse-achtig gebeuren. De dames en heren van de senioren rijden alle onderdelen achterelkaar met ongeveer 5 minuten neutralisatie. Het dames-omnium duurt een uur en voor de heren 90 minuten. De wedstrijden worden afgesloten met stayerwedstrijden.

Zondag 4 november.

Ook weer een duuromnium gelijk aan 21 oktober. En stayerswedstrijden.

Zaterdag 10 november Regionale kampioenschappen.

In samenwerking met baantrainer Herman Schenk zal voor het eerst sinds lange tijd weer een regionaal kampioenschap worden verreden.

Zaterdag 17 november Grote Prijs Madison.

De madison oftewel de koppelkoers is het koningsnummer van de zesdaagsen. Reden om (aankomend) talent gelegenheid te geven om dit te testen. Deelname voor alle seniorcategorieën zowel mannen als vrouwen. Ook zijn er stayerwedstrijden.

Zondag 23 december Het Nederlands kampioenschap stayeren.

Met tussen de series en de finale jeugdwedstrijden en een duuromnium voor mannen.

Zaterdag 9 en zondag 10 februari Het Nederlands kampioenschap omnium voor dames en heren.

Dit omnium wordt verreden volgens de formule van het Wereld- en Olympisch kampioenschap. De jeugd van de categorie 6 en 7 rijden hun programma voor dit NK op de zaterdag.

Vrijdag 19 april Noord-Hollands Wielerweekend

opening wegseizoen en sluiting baanseizoen. Getracht wordt om een aantrekkelijk programma te presenteren.

Download ook de Wedstrijdkalender seizoen 2012