Welkom bij de informatiepagina’s voor het weg-wielrennen van Alcmaria Victrix.

Samen trainen is wel zo leuk om weer in vorm te raken voor het wedstrijdseizoen op de weg, of gewoon om samen te genieten van rustige polderwegen. Om het samen trainen te stimuleren zijn er voor de verschillende categorieën verschillende moment waarop deze samen kunnen trainen.

Jeugd
De jongste alcmarianen trainen op maandagavond om 18:30 uur onder begeleiding van Gedion en Marc. Deze trainingen starten vanaf April en vinden plaats op het evenementen terrein naast de wielerbaan.

Overige categorieën
Voor de renners vanaf de junioren worden er verschillende soorten trainen georganiseerd onder begeleiding van Fred de Groot en Mats Dekker. De exacte aanvang en locatie van de training vind je in het overzicht wegtrainingen. Kort op een rij zijn dit de mogelijkheden:

 • Interval/kracht training (19maart t/m 30 april, let op: vanaf 2 april voor nieuwelingen)
  De dinsdagavond trainingen bereiden je voor op de explosieve inspanningen die je moet leveren tijdens de koers.
 • Tijdrit training (vanaf 21 april, 1x per maand)
  Tijdrijden wordt steeds vaker een specialisatie binnen het wegwielrennen, waar je gericht op moet trainen.
 • “Ride with Fred” (vanaf 7mei)
  De interval trainingen maken later in het jaar plaats voor deze social ride. Op een rustig tempo samen toeren, de laatste koersverhalen door spreken, of gewoon bijkletsen met je mede Alcmarianen.
 • Zondag clubrit (zondag 10 uur)
  Hoe je zondag nou beter te beginnen dan een stuk te fietsen. In elk geval twee uur samen fietsen, maar met mooi weer maken we er een lange duur rit van. In beide gevallen luidt het devies: samen uit samen thuis.

Dus zin in een pakkende training op niveau? Doe gerust mee, niet leden kunnen zeker proef komen rijden.
Aanmelden hoeft niet maar wordt op prijs gesteld

mdekker [apestaart] osl [punt] nl