Welkom bij de informatiepagina’s betreffende de afdeling weg-wielrennen van Alcmaria Victrix.

Samen trainen is wel zo leuk om weer in vorm te raken voor het wedstrijdseizoen op de weg. We hebben gekozen voor een afwisseling tussen weg en ATB trainingen om ieders duurvermogen, maar ook kracht en stuurbehendigheid goed te kunnen trainen. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, een valhelm is wel verplicht en we fietsen ongeveer drie uur. Bij genoeg belangstelling zal er een auto meerijden om te helpen bij pech. We gaan op de fiets naar de clubwedstrijden bij DTS in Zaandam, dan zal er zeker een auto meegaan met reservewielen en droge kleding voor na afloop. Bij slecht weer zullen we proberen een uurtje op de wielerbaan voor de training te huren, als er dan nog ruimte vrij is.

Veel succes!

Trainingsschema (standaard)

  • donderdagavond(zomertijd), start half 7 vanaf de wielerbaan duur max. 2uur.
    download hier het specifieke schema 2015:  Gezamelijke_Trainingen_weg_do_2015
  • zondag, start 10 uur vanaf de wielerbaan duur ca. 2-3 uur, meerdere groepen

Wie gaat er mee met deze trainingen? Nou, iedereen Dames en Heren vanaf de junioren zijn zeker welkom. hou rekening met het volgende:

De renners moeten wel in staat zijn om de training met een tempo van ongeveer 25-30km/u te rijden. Soms wordt er wel versneld, maar dan wachten we na afloop op de achterblijvers. Bij grote verschillen splitsen de groepen zodat eenieder met plezier kan trainen! Uiteraard letten we er wel op dat de renners het ook aan kunnen, maar hoe groter de groep hoe beter ook de mindere renners in staat zijn om te kunnen volgen. Altijd is het devies: Samen uit samen thuis!

Dus zin in een pakkende training op niveau? Doe gerust mee, niet leden kunnen zeker proef komen rijden.
Aanmelden hoeft niet maar wordt op prijs gesteld

mdekker [apestaart] osl [punt] nl