Welkom bij de informatiepagina’s voor het weg-wielrennen van Alcmaria Victrix.

Samen trainen is wel zo leuk om weer in vorm te raken voor het wedstrijdseizoen op de weg, of gewoon om samen te genieten van rustige polderwegen. Om het samen trainen te stimuleren zijn er voor de verschillende categorieën verschillende momenten waarop zij samen kunnen trainen.

Jeugd
De jongste alcmarianen trainen op maandagavond om 18:30 uur onder begeleiding van Gedion en Marc. Deze trainingen starten vanaf April en vinden plaats op het evenementen terrein naast de wielerbaan.

Bij wedstrijden voor de jeugd is het belangrijk om de toegestane tandwiel combinatie voor op de fiets in acht te nemen. In de onderstaande links staat een overzicht van de voorschriften per categorie.

 

Overige categorieën
Voor de renners vanaf de junioren worden er verschillende soorten trainen georganiseerd onder begeleiding van Fred de Groot en Mats Dekker. De exacte aanvang en locatie van de training vind je in het overzicht wegtrainingen. Kort op een rij zijn dit de mogelijkheden:

 • Wintertraining (zaterdagochtend vanaf 8 februari t/m 7 maart 5 stuks)
  Vertrek 10u30 vanaf de wielerbaan voor een vaste route van ~110km. De ploegleiders auto rijdt mee voor eventuele kleding of andere spullen die je kwijt wilt onderweg. We eindigen de route in Waarland.
 • Interval/kracht training (dinsdagavond vanaf 31 maart t/m half mei)
  Verzamelen om 18:30 bij Per Schuit aan de verkaveling (later inpikken kan ook). De dinsdagavond trainingen bereiden je voor op de explosieve inspanningen die je moet leveren tijdens de koers. Neem een hartslag meter mee als je die hebt.
 • Tijdrit training (zondagochtend vanaf 5 april, 1x per maand)
  Verzamelen om 10u bij Per Schuit aan de verkaveling.
  Tijdrijden wordt steeds vaker een specialisatie binnen het wegwielrennen, waar je gericht op moet trainen.
 • “Ride with Fred” (vanaf halverwege mei)
  De interval trainingen maken later in het jaar plaats voor deze social ride. Op een rustig tempo samen toeren, de laatste koersverhalen door spreken, of gewoon bijkletsen met je mede Alcmarianen.
 • Zondag clubrit (zondag 10 uur)
  Iedere zondagocht vertrek om 10u vanaf de wielerbaan. Hoe je zondag nou beter te beginnen dan een stuk te fietsen. In elk geval twee uur samen fietsen, maar met mooi weer maken we er een lange duur rit van. In beide gevallen luidt het devies: samen uit samen thuis.

Dus zin in een pakkende training op niveau? Doe gerust mee, niet leden kunnen zeker proef komen rijden. Aanmelden hoeft niet maar wordt op prijs gesteld.

mdekker [apestaart] osl [punt] nl

 

 

 

Trainingsgroep Dames

Voor de groeiende groep sportieve dames die een groepje zoeken om onder begeleiding van een ervaren wielrenster te trainen hebben we bij Alcmaria Victrix de oplossing! Dus als je het zat bent om alleen je rondjes te fietsen en wilt…

Wielertrainingen 2019 van jeugd tot ...

Jeugdtraining Vanaf 1 april, op maandag 18:30 uur , verzamelen bij de wielerbaan / evenementen terrein. Intervaltraining Vanaf dinsdag 19 maart in de verkaveling bij Warmenhuizen. (idem vanaf 2 april voor nieuwelingen ) “Ride with Fred” vanaf 7 mei, ook…