wielrenjeugdMet de recente winst van Tom Dumoulin in de Giro afgelopen zondag nog vers in het geheugen, zal er nog meer dan normaal gedroomd worden om net als Tom ook grote overwinningen in wedstrijden en etappe koersen te realiseren. Tom heeft dit bereikt doordat hij vanaf jonge leeftijd heel veel plezier aan het fietsen beleeft. Dit is dan ook de bedoeling van de wegtraining voor de jeugd: Nog meer plezier beleven met fietsen.
Wat?
De trainingen leggen de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden: Fietsbeheersing, remmen, schakelen, sturen, rijden in groepen en een begin maken met kop-over-kop en waaiers rijden. Er zullen geen lange duurtrainingen of intensieve intervallen gegeven worden.

Wanneer?
De trainingen worden gehouden op dinsdag van 18:30 tot 19:30. Dit zal in eerste instantie een richtlijn zijn. Na een aantal trainingen zal geëvalueerd worden welke vorm, duur en aanvangstijden het best passend zijn.

Voor wie?
Jeugd vanaf 10 jaar (cat. 3) t/m 14 jaar. Hiervan kan worden afgeweken op basis van inschatting door de trainer.
Voor iedereen geldt dat er met een deugdelijke fiets (bij voorkeur een racefiets) en helm wordt gereden.
Training wordt gegeven door Gedion Evers (06-51324253)

Waar?
Industrieterrein Breekland. We verzamelen aan de Schuit om 18:15. Training vangt uiterlijk aan om 18:30! Om het gevaar van op de openbare weg rijden te verminderen is ervoor gekozen om op een wat rustiger industrieterrein de trainingen te verzorgen. Ook dit industrieterrein is openbare weg. Dit betekent dat de verkeersregels gelden en dat er altijd geluisterd wordt naar de trainer.